Ruutu ja Ruutu+ on Nelonen Median videopalvelu, joista Ruutu+ on maksullinen. Ilmaisessa Ruutu-palvelussa voi katsella ohjelmia Nelonen, Jim, Liv ja Hero tv-kanavilta sekä kuunnella Nelonen Median radio-ohjelmia. Ohjelmat on katsottavissa 7-30 päivää.

Ruutu+ palvelussa voi katsella uusimpia kotimaisia viihdesisältöjä. Lapsille on myös tarjolla ohjelmia. Maksullisesta palvelusta löytyy myös amerikkalaisia sarjoja, jotka esitetään samaan aikaan kuin ne ilmestyvät. Joitakin ohjelmia voi myös katsoa ennakkoon. Ensimmäinen katselukuukausi on ilmainen.

Ruutua ja Ruutu+ voi katsoa molempia kaikilla samoilla laitteilla. Kirjautuneena Ruutu-käyttäjänä voi tallentaa ohjelmia omiin suosikkeihin ja jatkaa katselua myöhemmin. Ruutu + palvelun käyttäjänä saa paljon lisäominaisuuksia katseluun, kuten mainosten puttumisen, urheilun, elokuvat, sarjat ja dokumentit. Palvelu on selkeästi keskittynyt eniten kotimaisen sisällön tarjontaan. Sivuston yläosassa olevat kategoriat ohjaavat käyttäjää oikeaan paikkaan, kuten ilmais- tai maksulliseen versioon.

Ohjelmat löytyvät sivustoa selaamalla alaspäin ja Ruutu+ logo ohjelmien kuvakkeissa ilmoittaa, onko ohjelma saatavissa maksullisen tai ilmaisen palvelun puolella. Ohjelman valittua saa lisätietoja ohjelmasta ja viimeistään tässä vaiheessa saa tietää, kuuluuko ohjelma maksullisen palvelun puolella, sillä kaikkia ohjelmia ei ole merkitty Ruutu+ logolla.

Ruutu + tuotteiden hinnat:

  • 9,95 €/kk
  • Liiga 9,95 €/kk
  • Ruutu + ja Urheilulehti 13,95 €/kk
  • Ruutu + Liiga ja Urheilulehti 13,95 €/kk